Na mnoha místech je ale termín pikolo ustálený
V České republice se nicméně výraz piccolo pro velmi malou kávu vžil a tak se běžně používá i v mnoha různých kavárnách nebo jiných restauračních zařízeních. Na řadě míst vám tak při objednávce pikola přinesou klasické espresso, někde mohou míz pikolo dokonce přímo v nápojovém lístku a na tomto označení si zakládají – příkladem byla třeba česká síť kaváren Cross Café, kde se pod označením pikolo připravovalo právě zmíněné espresso (tedy nápoj ze 7g kávy a 30 ml vody). Naopak v zahraničí, zejména v Itálii by vám pravděpodobně při objednávce piccola příliš nerozuměli.
Zobrazit více
Nejste si jistí, jak doma správně skladovat kávu, aby neztratila svoje aroma a zachovala si svoji skvělou chuť? Vybrali jsme několik základních rad, kterými je dobré se při skladování kávy řídit.
1) Nedávejte kávu do ledničky ani mrazničky
Mlet…
Jednou z mnoha výhod kávy je, že se dá připravit na spoustu různých způsobů, takže si tento nápoj může vychutnat téměř každý, ať už dává přednost sladkému nebo naopak méně sladkému pití. Hodně lidí má ale trochu zkreslenou představu o tom, co jedno…
Nadváha nebo dokonce obezita jsou problémy, které trápí spoustu lidí a kromě správně sestaveného jídelníčku a dostatku pohybu hraje velkou roli také vhodný pitný režim. I když se člověk stravuje zdravě, nepřejídá se a vynechává tučná jídla, je také…Kávovník, z jehož plodů se následně vyrábí káva, se dnes pěstuje už ve více než 50 zemích světa. Které z nich patří k největším producentům a jaký je jejich podíl na trhu? Z hlediska světadílů jde zejména o Jižní Ameriku, Asii, Afriku a Střední Ameri…