Studená káva Cold Brew – základní info

Dobrá káva nemusí být jen horká – především v letních měsících spousta lidí dává přednost spíše něčemu studenému a osvěžujícímu. Pokud preferujete kávu, která není sladká jako klasické Eiskaffee a chcete pouze vysokou kvalitu, mohla by vám vyhovovat Cold Brew, která v posledních letech získává stále vyšší a vyšší oblibu.

Příprava kávy Cold Brew

Udělat si výbornou studenou kávu pomocí metody Cold Brew není nic těžkého, jen je třeba počítat s tím, že příprava takového nápoje je časově docela náročná. Tato káva se dělá tak, že do vhodné nádoby (např. zavařovací sklenice, ještě lepší volbou je ale French press nebo speciální kávovar na Cold Brew) nasypete namletou kávu a zalijete ji studenou vodou (optimální poměr je cca 1:10 , takže na 100 g kávy zhruba 1 l vody). Nádobu uzavřete a protřepete a pak ji uložíte do ledničky – doporučuje se alespoň 12 hodin, ale můžete i déle, třeba až 48 hodin. Nakonec ještě musíte kávu přefiltrovat a máte hotový výborný osvěžující nápoj.

Kde koupit kávu Cold Brew?

Cold Brew zatím v Česku není tolik rozšířená jako tradiční horké kávové nápoje, spousta dobrých kaváren nebo bister ji už ale ve svojí nabídce má, logicky zejména během letního období. Kromě toho si ale můžete hotovou kávu Cold Brew koupit i domů – sehnat se dá na vybraných e-shopech, např. ColtBrew.com, BeerShop.cz a jiných.

Výhody studené kávy Cold Brew

Studená káva připravovaná metodou Cold Brew má řadu výhod – není tak hořká jako běžná káva bez cukru, je hodně osvěžující a její chuť je velmi jemná a bohatá – pro milovníky kávy ideální nápoj do horkého počasí. Příprava je navíc snadná, takže si ji každý může připravit doma, aniž by musel mít drahý kávovar nebo jiné speciální vybavení. Plusem je i vysoký obsah kofeinu, takže i tato káva vás může pořádně nakopnout a dodat vám potřebnou energii.

Čím se dá káva vylepšit kromě cukru a mléka?Čím se dá káva vylepšit kromě cukru a mléka?

Zdaleka ne každý má rád čistou a spíše hořkou kávu – spousta lidí preferuje sladké nápoje s množstvím cukru, mléka, případně jiných doplňků, které ještě vylepší chuť kávy a konzumentovi přinesou jedinečný chuťový zážitek. Které jsou nejoblíbenější?…

Rizika nadměrného pití kávyRizika nadměrného pití kávy

Káva patří obecně mezi zdravé nápoje a v rozumné míře by u dospělých lidí neměla nijak škodit zdraví – spíše naopak. Na druhou stranu nadměrné pití kávy přináší i určitá zdravotní rizika, které je dobré si uvědomit. Jaká nebezpečí Vám hrozí, pokud…

Tipy na nejlepší kavárny v BrněTipy na nejlepší kavárny v Brně

Brno se v posledních letech – zvláště pak jeho centrum – stává čím dál vyhledávanějším místem pro fanoušky dobré kávy a mnoho lidí se shoduje na tom, že pokud jde o kavárny, Brno je v této oblasti dokonce možná i lepší než Praha. Skvělých kaváren s…

Káva snižuje deprese a zlepšuje paměťKáva snižuje deprese a zlepšuje paměť

Horká, silná káva nás probere a pořádně nabudí. Má však i další účinky, které jsou pro nás pozitivní. Dlouhodobá konzumace kávy snižuje výskyt depresí a zlepšuje stav naší paměti, která se s věkem snižuje. Snížení rizika spáchání sebevraždy Dle stu…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Kde mají nejvyšší spotřebu kávy?Kde mají nejvyšší spotřebu kávy?

Zatímco největšími producenty kávy jsou mimoevropské země, jako je především Brazílie, Vietnam, Kolumbie nebo Indonésie, možná vás překvapí, že v konzumaci kávy je žebříček úplně jiný – státy, odkud se káva dováží, mají spotřebu relativně nízkou. V…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.