Osvěžující nápoj, který je složen z hořkého espressa a bublinkového toniku, vytváří lahodnou chuť, které se nedá odolat! Pokud máte rádi ledové Latte či Frapuccino, je velká pravděpodobnost, že i tento nápoj Vám zachutná.
Jedná se pouze o espresso, které je zalité tonikem. Někdy se místo espressa používá klasická káva, která je vařena za studena. Nic víc v tom opravdu není. Tento jednoduchý nápoj na přípravu sklízí úspěch u spousty milovníků kávy. Pokud máte raději sladší chutě, pouze si do nápoje přidáte dle libosti sirup. A pozor! Nejprve nalijte do sklenice tonik a až pak ho zalijte kávou, jinak by se mohla vytvořit bublinková struktura, čímž by pak vzniklo více pěny než samotného nápoje.
Baristka Anne Lunell pracovala v kavárně v Oslu, a právě tam poprvé přišla na myšlenku kombinace espressa a toniku. O několik měsíců později Anne Lunell otevřela pražírnu Koppi Roasters, a právě espresso s tonikem zařadila do své nabídky, a tím upoutala pozornost mnoha lidí.
I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka této knihy ve své kavárně. A nyní vás prostřednictvím této knihy celým bohatým světem kávy provede.
Tato kniha nabízí ciitlivý a intuitivní přístup ke kávě. Je jakousi iniciační cestou, která odhaluje tajemství kávy od původu zrn až po její ochutnání. Od rostliny až k nápoji – autorka vás provede všemi druhy kávy, jednoho z nejoblíbenějších nápojů na zemi. Zobrazit celý popisek knihy >
Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.