Tipy na nejlepší kavárny v Praze

Praha je skvělým místem i pro milovníky kvalitní gastronomie a na své si v ní přijdou i ti, jenž si oblíbili prvotřídní výběrovou kávu. Říct, která z obrovského množství pražských kaváren je nejlepší, se dá těžko, vybrali jsme tak alespoň několik tipů na prověřené kavárny, kde se můžete spolehnout na skvělou kávu, příjemné prostředí a špičkový servis.

Můj šálek kávy

Oblíbená kavárna Můj šálek kávy se nachází v Karlíně, jen pár metrů od stanice metra Křižíkova. Vychutnat si zde můžete vynikající kávu z Nikaragui, Guatemaly, Keni nebo Etiopie, podávají zde nejen klasické kávy na bázi espressa, ale také výbornou filtrovanou kávu a spoustu různých specialit. Na nápojovém lístku nechybějí ani čaje, horká čokoláda, limonády, pivo a víno. Kromě nápojů si v kavárně můžete dát i něco dobrého k jídlu.

EMA espresso bar

Vyhlášená pražská kavárna, která má dvě pobočky – na Florenci a v blízkosti Palmovky. Na Florenci dostanete tu nejlepší výběrovou kávu, vedle tradičních způsobů přípravy zde nabízejí i aeropress, drip apod., na své si zde přijdou i ti, jenž preferují kávu bez kofeinu. Na Palmovce pak podávají pouze vlastní kávu Alf & Bet, součástí této kavárny je ale navíc i pekárna.

Café Savoy

Luxusní podnik, který není čistě kavárnou, ale má plnohodnotnou a širokou nabídku snídaní, obědů, večeří, dortů a různých nápojů. Café Savoy sídlí na Malé Straně na Vítězné ulici a kávu připravuje podle zásad pražírny Doubleshot. Pokud si chcete dopřát skutečný luxus, návštěvou tohoto podniku určitě neuděláte chybu.

Kavárna Pražírna

Posledním tipem je vinohradská Kavárna Pražírna, která – jak už naznačuje její název – má vlastní pražící stroj, na němž si výběrovou kávu sami praží. Vedle standardní nabídky zde podívají i filtrované kávy, aeropress, drip nebo kalitu a pestrý výběr dalších nápojů (čaje, alko, nealko atd.). Sortiment pak doplňují i jídla (polévky, koláče, dezerty a jiné dobroty).

Už máte knihu Kávologie ?

220x220I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka této knihy ve své kavárně. A nyní vás prostřednictvím této knihy celým bohatým světem kávy provede.

Tato kniha nabízí ciitlivý a intuitivní přístup ke kávě. Je jakousi iniciační cestou, která odhaluje tajemství kávy od původu zrn až po její ochutnání. Od rostliny až k nápoji – autorka vás provede všemi druhy kávy, jednoho z nejoblíbenějších nápojů na zemi. Zobrazit celý popisek knihy > 

Zajímavé statistiky o kávěZajímavé statistiky o kávě

Vybrali jsme pro vás pár zajímavých statistických údajů, jež se týkají kávy a její konzumace jak u nás v ČR, tak i ve světovém měřítku. Jaké kávě dávají přednost Češi? Stejně jako u jiných potravin, tak i u kávy začínají Češi postupně dávat pře…

Kde se vzalo slovo Kde se vzalo slovo "capuccino"?

Mnoho výrazů pro kávové nápoje pochází z italštiny. Oblíbené espresso pochází z italského slova, které znamená „vylisované“, machiato znamená doslova „káva se skvrnou mléka“ a odkud je slovo capuccino? Tento výraz nemá spojitost přímo s kávou, ale s …

Káva snižuje deprese a zlepšuje paměťKáva snižuje deprese a zlepšuje paměť

Horká, silná káva nás probere a pořádně nabudí. Má však i další účinky, které jsou pro nás pozitivní. Dlouhodobá konzumace kávy snižuje výskyt depresí a zlepšuje stav naší paměti, která se s věkem snižuje. Snížení rizika spáchání sebevraždy Dle stu…

Česká „turecká“ káva vs. opravdová turecká kávaČeská „turecká“ káva vs. opravdová turecká káva

Když se řekne turecká káva, mnoho lidí u nás si pod tímto názvem představí českou verzi, která ale s tou pravou tureckou kávou nemá téměř nic společného. Jaký je rozdíl mezi tzv. českým turkem, který byl v našich zemích oblíbený v minulosti a dnes…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Jak se káva zpracovává?Jak se káva zpracovává?

Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá? Sběr fazolí Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.