Milujete dobrou kávu a rádi byste se naučili ji dobře připravovat, ať už jde o pravé espresso, filtrovanou kávu, různé techniky jako je latte art nebo i složitější věci? Pak není nic jednoduššího než se přihlásit na některý z kávových kurzů pro veřejnost, kde vás odborníci na přípravu kávy vše naučí. Vybrali jsme pro vás několik tipů na kurzy, které určitě stojí za to.
Jste-li přímo z Prahy, určitě můžeme doporučit kávové kurzy proslulé české pražírny Doubleshot, která je známá svojí vynikající výběrovou kávou. Její kurzy probíhají ve speciálním školicím středisku v Karlíně a pro širokou veřejnost se pořádají hned tři varianty – v té první se můžete naučit základy přípravy filtrované kávy (včetně aeropressu, V60 apod.), v další se vyučují základy přípravy domácího espressa a třetí kurz je určený pro ty, jenž se chtějí stát profesionálními baristy – na konci kurzu pak mohou získat i příslušnou certifikaci.
Jen kousek od hlavního města, v obci Jílové u Prahy, funguje další školicí centrum, v němž se vám budou věnovat opravdoví profesionálové. Nabídka kurzů je zde velmi pestrá, kromě těch základních se můžete přihlásit např. na Latte art kurz, naučit se moderní techniky přípravy espressa nebo navštívit speciální kurzy pro pokročilé.
První a zároveň největší česká škola kávy sídlí v pražském Hloubětíně a nabízí nejširší výběr nejen kurzů, ale i různých kávových seminářů a přednášek. Kávové kurzy jsou zde určeny jak pro veřejnost, tak i pro profesionální baristy, jenž se zde školí v různých technikách.
Pro ty, co to mají do Prahy daleko, jsou samozřejmě kávové kurzy i v jiných částech republiky – např. pražírna Cafe Eternity pořádá kurzy a školení pro širokou a odbornou veřejnost v Albrechticích u Českého Těšína. V Brně pak provozuje školicí centrum rodinná pražírna Penerini coffee na Poděbradově ulici v Králově poli.
I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka této knihy ve své kavárně. A nyní vás prostřednictvím této knihy celým bohatým světem kávy provede.
Tato kniha nabízí ciitlivý a intuitivní přístup ke kávě. Je jakousi iniciační cestou, která odhaluje tajemství kávy od původu zrn až po její ochutnání. Od rostliny až k nápoji – autorka vás provede všemi druhy kávy, jednoho z nejoblíbenějších nápojů na zemi. Zobrazit celý popisek knihy >
Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.