Kam zajít na kávové kurzy pro veřejnost?

Milujete dobrou kávu a rádi byste se naučili ji dobře připravovat, ať už jde o pravé espresso, filtrovanou kávu, různé techniky jako je latte art nebo i složitější věci? Pak není nic jednoduššího než se přihlásit na některý z kávových kurzů pro veřejnost, kde vás odborníci na přípravu kávy vše naučí. Vybrali jsme pro vás několik tipů na kurzy, které určitě stojí za to.

Kávové kurzy v pražském Doubleshotu

Jste-li přímo z Prahy, určitě můžeme doporučit kávové kurzy proslulé české pražírny Doubleshot, která je známá svojí vynikající výběrovou kávou. Její kurzy probíhají ve speciálním školicím středisku v Karlíně a pro širokou veřejnost se pořádají hned tři varianty – v té první se můžete naučit základy přípravy filtrované kávy (včetně aeropressu, V60 apod.), v další se vyučují základy přípravy domácího espressa a třetí kurz je určený pro ty, jenž se chtějí stát profesionálními baristy – na konci kurzu pak mohou získat i příslušnou certifikaci.

Kávové kurzy v Jílovém u Prahy

Jen kousek od hlavního města, v obci Jílové u Prahy, funguje další školicí centrum, v němž se vám budou věnovat opravdoví profesionálové. Nabídka kurzů je zde velmi pestrá, kromě těch základních se můžete přihlásit např. na Latte art kurz, naučit se moderní techniky přípravy espressa nebo navštívit speciální kurzy pro pokročilé.

Široká nabídka kurzů ve Škole kávy

První a zároveň největší česká škola kávy sídlí v pražském Hloubětíně a nabízí nejširší výběr nejen kurzů, ale i různých kávových seminářů a přednášek. Kávové kurzy jsou zde určeny jak pro veřejnost, tak i pro profesionální baristy, jenž se zde školí v různých technikách.

Kurzy v jiných městech v ČR

Pro ty, co to mají do Prahy daleko, jsou samozřejmě kávové kurzy i v jiných částech republiky – např. pražírna Cafe Eternity pořádá kurzy a školení pro širokou a odbornou veřejnost v Albrechticích u Českého Těšína. V Brně pak provozuje školicí centrum rodinná pražírna Penerini coffee na Poděbradově ulici v Králově poli.

Už máte knihu Kávologie ?

220x220I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka této knihy ve své kavárně. A nyní vás prostřednictvím této knihy celým bohatým světem kávy provede.

Tato kniha nabízí ciitlivý a intuitivní přístup ke kávě. Je jakousi iniciační cestou, která odhaluje tajemství kávy od původu zrn až po její ochutnání. Od rostliny až k nápoji – autorka vás provede všemi druhy kávy, jednoho z nejoblíbenějších nápojů na zemi. Zobrazit celý popisek knihy > 

Nový trend – espresso s tonikemNový trend – espresso s tonikem

Osvěžující nápoj, který je složen z hořkého espressa a bublinkového toniku, vytváří lahodnou chuť, které se nedá odolat! Pokud máte rádi ledové Latte či Frapuccino, je velká pravděpodobnost, že i tento nápoj Vám zachutná. Jak se připravuje espresso…

Co je a co naopak není pravé espresso?Co je a co naopak není pravé espresso?

Jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů, který patří k nejvíce prodávaným a zároveň je také základem pro celou řadu dalších nápojů, je espresso. To ale v mnoha kavárnách najdete pod nesprávným názvem nebo špatně připravené. Jak má vypadat skutečn…

Pochutnejte si na sladkostech s kávovou příchutíPochutnejte si na sladkostech s kávovou příchutí

Káva je vynikající nejen sama o sobě jako lahodný nápoj, ale používá se i jako ingredience do mnoha různých sladkostí, cukrovinek nebo zákusků. Vybrali jsme pár tipů na oblíbené sladkosti, v nichž hraje právě káva jednu z hlavních rolí. Dorty a…

Největší výrobci kávy na světěNejvětší výrobci kávy na světě

Pokud jde o původ kávy, největším světovým producentem této komodity je Brazílie, na dalších místech jsou pak Vietnam a Kolumbie. Jak je to ale s konkrétními výrobci? Mezi největší výrobce kávy na světě patří společnosti Nestlé, JAB Holding a Tchib…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Zajímavá fakta o LatteZajímavá fakta o Latte

Když se řekne Latte, představíme si kávový nápoj, který je většinou podáván ve vysoké sklenici a je vyroben na bázi espressa, do kterého se přidá napařené mléko. Korunou celého nápoje je pěnové mléko, kterému se odborně říká mikro pěna. Proč se tent…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.