Tipy na nejlepší kavárny v Brně

Brno se v posledních letech – zvláště pak jeho centrum – stává čím dál vyhledávanějším místem pro fanoušky dobré kávy a mnoho lidí se shoduje na tom, že pokud jde o kavárny, Brno je v této oblasti dokonce možná i lepší než Praha. Skvělých kaváren s prvotřídní kávou je zde opravdu hodně – vybrali jsme tak opět alespoň čtyři, u kterých se nemusíte bát, že by vám nabídly špatnou kávu.

SKØG Urban Hub

Přímo v centru města, na Dominikánském náměstí, sídlí kavárna SKØG Urban Hub, kde si zakládají na výběrové kávě od pražírny Rusty Nails Coffee Roasters. Zajímavý interiér, vynikající káva a koktejly, ale i nabídka vegetariánských a veganských jídel – to vše dohromady dělá z tohoto podniku místo, které si získalo velkou popularitu a určitě ho můžeme vřele doporučit.

V Melounovém cukru

I tuto sympatickou kavárnu najdete v centru Brna a sice na Františkánské ulici. Kromě výběrové kávy, kterou zde opravdu umí, je podnik známý i svými výtečnými dezerty. Webové stránky sice kavárna V Melounovém cukru nemá, vše podstatné ale najdete na jejím facebookovém profilu.

Café Momenta

Do třetice zůstáváme ve středu města – tentokrát se podíváme na Zelný Trh, kde sídlí Café Momenta, jež nabízí dva druhy káv – La Bohéme a výběrovou kávu. Obojí samozřejmě v mnoha podobách, od espressa, přes cappuccino a latte až po ledovou kávu se zmrzlinou a šlehačkou. Nabídka nápojů ale zdaleka nezahrnuje pouze kávu – je velmi pestrá a to jak u nealkoholických, tak i u alkoholických nápojů. Do 11.hodiny zde podávají snídaně, jinak je v menu např. quiche, toast, panini a různé luxusní paštiky.

Coffee Fusion

Centrum Brna neopustíme ani u posledního tipu – Coffee Fusion se nachází na Jánské ulici a milovníci dobré kávy si zde zaručeně přijdou na své. Dát si tu mohou výběrovou kávu připravenou nejen klasickými způsoby, ale i alternativními metodami. Chcete-li si dát skutečně špičkovou a správně připravenou kávu od profesionálů, určitě při své návštěvě Brna tuto kavárnu nevynechejte.

Už máte knihu Kávologie ?

220x220I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka této knihy ve své kavárně. A nyní vás prostřednictvím této knihy celým bohatým světem kávy provede.

Tato kniha nabízí ciitlivý a intuitivní přístup ke kávě. Je jakousi iniciační cestou, která odhaluje tajemství kávy od původu zrn až po její ochutnání. Od rostliny až k nápoji – autorka vás provede všemi druhy kávy, jednoho z nejoblíbenějších nápojů na zemi. Zobrazit celý popisek knihy > 

Co je a co naopak není pravé espresso?Co je a co naopak není pravé espresso?

Jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů, který patří k nejvíce prodávaným a zároveň je také základem pro celou řadu dalších nápojů, je espresso. To ale v mnoha kavárnách najdete pod nesprávným názvem nebo špatně připravené. Jak má vypadat skutečn…

Filmy, kde hrála káva významnou roliFilmy, kde hrála káva významnou roli

Káva je jedním z nejpopulárnějších nápojů na světě a tak není divu, že na její téma bylo natočeno i mnoho filmů a dokumentů. Vybrali jsme pro vás několik tipů na zahraniční i české filmy, v nichž hrála právě káva důležitou roli. A Film About Cof…

Zajímavá fakta o LatteZajímavá fakta o Latte

Když se řekne Latte, představíme si kávový nápoj, který je většinou podáván ve vysoké sklenici a je vyroben na bázi espressa, do kterého se přidá napařené mléko. Korunou celého nápoje je pěnové mléko, kterému se odborně říká mikro pěna. Proč se tent…

Nový trend – espresso s tonikemNový trend – espresso s tonikem

Osvěžující nápoj, který je složen z hořkého espressa a bublinkového toniku, vytváří lahodnou chuť, které se nedá odolat! Pokud máte rádi ledové Latte či Frapuccino, je velká pravděpodobnost, že i tento nápoj Vám zachutná. Jak se připravuje espresso…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Jak se káva zpracovává?Jak se káva zpracovává?

Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá? Sběr fazolí Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.