Zajímavosti o capuccinu

Capuccino je oblíbený nápoj po celém světě. V Itálii se capuccino běžně pije v době snídaně, ale nejpozději se objednává pouze do 11 hodin dopoledne. Pro Italy rozhodně není běžná věc objednat si capuccino později během dne. Nejčastěji se capuccino pije v doprovodu křupavých croissantů. A víte, co je největší lahoda? Namáčení croissantů do pěny v capuccinu. Vyzkoušejte a sami posuďte, jaká je to dobrota.

Teplota mléka

Víte, jak horké by capuccino mělo správně být? Důležitá je teplota mléka, která by nikdy neměla překročit 65–70 stupňů. Pokud by teplota mléka byla vyšší, mělo by capuccino nepříjemné aroma, což by pak zkazilo jeho celkovou vyváženou chuť. U cappuccina je také velmi důležitá samotná pěna, která by se nevytvořila při vyšší teplotě mléka.

Náhražky mléka a kávy

Jednou z často užívaných náhražek kravského mléka je mléko quinoa. Existuje však spousta receptů na capuccino i s mlékem rýžovým, konopným, velbloudím, mandlovým či třeba kozím. Někdy lidé samotnou kávu nahrazují ječmenem anebo pouze kávou bez kofeinu.

Základní informace o kávovníkuZákladní informace o kávovníku

Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě a většina lidí už si bez ní ani nedovede představit život – ať už díky její lahodné chuti nebo díky jejím povzbuzujícím účinkům. V tomto článku si řekneme něco o rostlině, z jejíchž plodů se káva připr…

Tipy na nejlepší kavárny v PrazeTipy na nejlepší kavárny v Praze

Praha je skvělým místem i pro milovníky kvalitní gastronomie a na své si v ní přijdou i ti, jenž si oblíbili prvotřídní výběrovou kávu. Říct, která z obrovského množství pražských kaváren je nejlepší, se dá těžko, vybrali jsme tak alespoň několik t…

Co je a co naopak není pravé espresso?Co je a co naopak není pravé espresso?

Jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů, který patří k nejvíce prodávaným a zároveň je také základem pro celou řadu dalších nápojů, je espresso. To ale v mnoha kavárnách najdete pod nesprávným názvem nebo špatně připravené. Jak má vypadat skutečn…

Pochutnejte si na sladkostech s kávovou příchutíPochutnejte si na sladkostech s kávovou příchutí

Káva je vynikající nejen sama o sobě jako lahodný nápoj, ale používá se i jako ingredience do mnoha různých sladkostí, cukrovinek nebo zákusků. Vybrali jsme pár tipů na oblíbené sladkosti, v nichž hraje právě káva jednu z hlavních rolí. Dorty a…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Základní informace o kávě z french pressuZákladní informace o kávě z french pressu

Káva se dá připravovat celou řadou různých způsobů – od obyčejného zalití kávy horkou vodou z konvice, přes přípravu v běžném kávovaru, snadnou přípravu v kapslových přístrojích, až po méně obvyklé metody, jako je např. Chemex, Vacuum Pot, AeroPres…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.