Capuccino je oblíbený nápoj po celém světě. V Itálii se capuccino běžně pije v době snídaně, ale nejpozději se objednává pouze do 11 hodin dopoledne. Pro Italy rozhodně není běžná věc objednat si capuccino později během dne. Nejčastěji se capuccino pije v doprovodu křupavých croissantů. A víte, co je největší lahoda? Namáčení croissantů do pěny v capuccinu. Vyzkoušejte a sami posuďte, jaká je to dobrota.
Víte, jak horké by capuccino mělo správně být? Důležitá je teplota mléka, která by nikdy neměla překročit 65–70 stupňů. Pokud by teplota mléka byla vyšší, mělo by capuccino nepříjemné aroma, což by pak zkazilo jeho celkovou vyváženou chuť. U cappuccina je také velmi důležitá samotná pěna, která by se nevytvořila při vyšší teplotě mléka.
Jednou z často užívaných náhražek kravského mléka je mléko quinoa. Existuje však spousta receptů na capuccino i s mlékem rýžovým, konopným, velbloudím, mandlovým či třeba kozím. Někdy lidé samotnou kávu nahrazují ječmenem anebo pouze kávou bez kofeinu.
Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.