Cukr nemusí být jen bílý, mléko nemusí být jen kravské
Sladit si kávu kostkovým nebo mletým bílým cukrem je klasika, ale lepší a zdravější volbou může být hnědý třtinový cukr, který už je dnes v kavárnách celkem běžnou záležitostí. Podobně je to i u mléka – na mnoha místech si můžete vybrat nejen mezi nízkotučným, polotučným a plnotučným, ale velmi časté je i sójové mléko nebo mléko bez laktózy.
Zobrazit více
Pokud jde o původ kávy, největším světovým producentem této komodity je Brazílie, na dalších místech jsou pak Vietnam a Kolumbie. Jak je to ale s konkrétními výrobci? Mezi největší výrobce kávy na světě patří společnosti Nestlé, JAB Holding a Tchib…
Chcete si vychutnat šálek dobré a správně připravené kávy, ale nejste si jistí, do které kavárny zajít? Poznat dobrou kavárnu, kde dělají skutečně špičkovou kávu, není zas tak těžké – máme pro vás několik tipů, na co se zaměřit, abyste získali před…
V souvislosti s kávou patří k hojně diskutovaným tématům, jak se jednotlivé způsoby přípravy kávy nazývají. Nejčastěji se vedou debaty nad tím, co přesně znamená espresso a zde je v pořádku, když se místo něj používá termín piccolo. Jak to tedy má…
Máte rádi kávu a rádi byste se o ní dozvěděli něco nového? Chcete získat spoustu nových informací a tipů, jak se dělá ta nejlepší káva a přečíst si zajímavosti o jejím pěstování, přípravě nebo konzumaci? Vybrali jsme pro vás několik zajímavých kníž…