Ke kávě se má dávat i malá sklenička s vodou

Dobrým zvykem je také podávat ke kávě malou skleničku, resp. panáka s vodou. Ten slouží k tomu, abyste si mohli neutralizovat chuťové buňky a kávu si tak opravdu naplno vychutnat. Častou praxí je podávat ke kávě také nějakou drobnou sladkost – nejčastěji to bývají různé malé sušenky, případně čokoládky či jiné malé cukrovinky. Co se týká cukru, ten podle některých odborníků do kávy nepatří, většina lidí si ale bez alespoň malého množství cukru kávu nevychutná. Dobrou alternativou je každopádně hnědý třtinový cukr, který je oproti klasickému bílému zdravější.

Zobrazit více

Costa Coffee – oblíbený britský řetězec se prosadil i u násCosta Coffee – oblíbený britský řetězec se prosadil i u nás

V České republice v současné době působí hned několik řetězců s kávou. Jedním z těch největších je britská Costa Coffee, kterou vám v tomto článku krátce představíme. Historie kaváren Costa Coffee Historie tohoto oblíbeného řetězce kaváren se z…

Jaká káva je oblíbená v Česku?Jaká káva je oblíbená v Česku?

Kterou kávu Češi kupují v obchodech a jaké druhy kávy si nejčastěji dávají v kavárnách? Podívali jsme se na to, jak se změnily chutě českých milovníků kávy v posledních letech. Nákup kávy hodně závisí na příjmech Podle průzkumu hrají v tom, jak…

Čím se dá káva vylepšit kromě cukru a mléka?Čím se dá káva vylepšit kromě cukru a mléka?

Zdaleka ne každý má rád čistou a spíše hořkou kávu – spousta lidí preferuje sladké nápoje s množstvím cukru, mléka, případně jiných doplňků, které ještě vylepší chuť kávy a konzumentovi přinesou jedinečný chuťový zážitek. Které jsou nejoblíbenější?…

Existuje káva pod názvem pikolo?Existuje káva pod názvem pikolo?

V souvislosti s kávou patří k hojně diskutovaným tématům, jak se jednotlivé způsoby přípravy kávy nazývají. Nejčastěji se vedou debaty nad tím, co přesně znamená espresso a zde je v pořádku, když se místo něj používá termín piccolo. Jak to tedy má…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Jak se káva zpracovává?Jak se káva zpracovává?

Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá? Sběr fazolí Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.