Druhý nejrozšířenější druh kávy, který je ale oproti arabice levnější a většinou i méně kvalitní. Díky tomu, že se pěstuje v nižších nadmořských výškách, rychleji zraje a liší se i v mnoha dalších ohledech – např. ve tvaru kávového zrna, nebo v odolnosti (robusta je odolnější). K jejím největším producentům patří zejména Vietnam, hned po něm pak znovu Brazílie (která je tak vysloveně kávovou velmocí ) a Indonésie.
Zobrazit více
Zdaleka ne každý má rád čistou a spíše hořkou kávu – spousta lidí preferuje sladké nápoje s množstvím cukru, mléka, případně jiných doplňků, které ještě vylepší chuť kávy a konzumentovi přinesou jedinečný chuťový zážitek. Které jsou nejoblíbenější?…Káva je výborný nápoj, který nám dovává potřebnou energii. Má ale i mnoho zdravotních přínosů pro náš organismus. Obsahuje antioxidanty, ničí bakterie v dutině ústní, snižuje riziko vzniku rakoviny jater a pomáhá spalovat tuky.
Antioxidanty
Káva je…
Máte rádi kávu a rádi byste se o ní dozvěděli něco nového? Chcete získat spoustu nových informací a tipů, jak se dělá ta nejlepší káva a přečíst si zajímavosti o jejím pěstování, přípravě nebo konzumaci? Vybrali jsme pro vás několik zajímavých kníž…
Jednou z mnoha výhod kávy je, že se dá připravit na spoustu různých způsobů, takže si tento nápoj může vychutnat téměř každý, ať už dává přednost sladkému nebo naopak méně sladkému pití. Hodně lidí má ale trochu zkreslenou představu o tom, co jedno…