Cold Brew
Závěrem článku něco pro ty, kdo mají rádi studené nápoje – Cold Brew je studená káva, jež se připravuje tak, že se káva několik hodin pomalu extrahuje ve studené vodě. Oproti klasické horké kávě má jemnější a méně hořkou chuť, oblíbená je zejména v letním období, kdy lidé dávají přednost spíše osvěžujícím drinkům. Připravovat se dá např. v již zmíněném French pressu, důležitý je správný poměr kávy a vody a také správně namletá káva – měla by být namletá spíše nahrubo, aby káva nebyla moc kyselá.
Zobrazit více
V souvislosti s kávou patří k hojně diskutovaným tématům, jak se jednotlivé způsoby přípravy kávy nazývají. Nejčastěji se vedou debaty nad tím, co přesně znamená espresso a zde je v pořádku, když se místo něj používá termín piccolo. Jak to tedy má…
Zdaleka ne každý má rád čistou a spíše hořkou kávu – spousta lidí preferuje sladké nápoje s množstvím cukru, mléka, případně jiných doplňků, které ještě vylepší chuť kávy a konzumentovi přinesou jedinečný chuťový zážitek. Které jsou nejoblíbenější?…Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá?
Sběr fazolí
Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…Když se řekne Latte, představíme si kávový nápoj, který je většinou podáván ve vysoké sklenici a je vyroben na bázi espressa, do kterého se přidá napařené mléko. Korunou celého nápoje je pěnové mléko, kterému se odborně říká mikro pěna.
Proč se tent…