Výhody studené kávy Cold Brew

Studená káva připravovaná metodou Cold Brew má řadu výhod – není tak hořká jako běžná káva bez cukru, je hodně osvěžující a její chuť je velmi jemná a bohatá – pro milovníky kávy ideální nápoj do horkého počasí. Příprava je navíc snadná, takže si ji každý může připravit doma, aniž by musel mít drahý kávovar nebo jiné speciální vybavení. Plusem je i vysoký obsah kofeinu, takže i tato káva vás může pořádně nakopnout a dodat vám potřebnou energii.

Zobrazit více

Česká „turecká“ káva vs. opravdová turecká kávaČeská „turecká“ káva vs. opravdová turecká káva

Když se řekne turecká káva, mnoho lidí u nás si pod tímto názvem představí českou verzi, která ale s tou pravou tureckou kávou nemá téměř nic společného. Jaký je rozdíl mezi tzv. českým turkem, který byl v našich zemích oblíbený v minulosti a dnes…

Může pití kávy uškodit, když se snažíte zhubnout?Může pití kávy uškodit, když se snažíte zhubnout?

Nadváha nebo dokonce obezita jsou problémy, které trápí spoustu lidí a kromě správně sestaveného jídelníčku a dostatku pohybu hraje velkou roli také vhodný pitný režim. I když se člověk stravuje zdravě, nepřejídá se a vynechává tučná jídla, je také…

Zajímavosti o capuccinuZajímavosti o capuccinu

Capuccino je oblíbený nápoj po celém světě. V Itálii se capuccino běžně pije v době snídaně, ale nejpozději se objednává pouze do 11 hodin dopoledne. Pro Italy rozhodně není běžná věc objednat si capuccino později během dne. Nejčastěji se capuccino p…

Studená káva Cold Brew – základní infoStudená káva Cold Brew – základní info

Dobrá káva nemusí být jen horká – především v letních měsících spousta lidí dává přednost spíše něčemu studenému a osvěžujícímu. Pokud preferujete kávu, která není sladká jako klasické Eiskaffee a chcete pouze vysokou kvalitu, mohla by vám vyhovova…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Jak se káva zpracovává?Jak se káva zpracovává?

Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá? Sběr fazolí Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.