Začátkem 20.století se objevilo první espresso
Když se řekne káva, tak skoro každého napadne její zpracování v podobě silného espressa. To první ale vzniklo až roku 1901 v Itálii, kde továrník Luigi Bezzera přišel na to, že k přípravě dobré kávy je třeba mít správný tlak i teplotu a vynalezl tak první kávovar na espresso. Dnes už je káva běžně dostupná po celém světě a v posledních letech roste poptávka po různých speciálních metodách přípravy kávy, čím dál více lidí také začíná požadovat skutečnou kvalitu.
Zobrazit více
Jednou z častých otázek, kterou si kladou rodiče dětí a veřejnost, je problematika vhodnosti pití kávy u dětí a mladistvých. Na toto téma existují různé názory, zkusili jsme tak shrnout nejčastější argumenty a fakta ohledně toho, zda není pití kávy…
Dobrá káva nemusí být jen horká – především v letních měsících spousta lidí dává přednost spíše něčemu studenému a osvěžujícímu. Pokud preferujete kávu, která není sladká jako klasické Eiskaffee a chcete pouze vysokou kvalitu, mohla by vám vyhovova…
Jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů, který patří k nejvíce prodávaným a zároveň je také základem pro celou řadu dalších nápojů, je espresso. To ale v mnoha kavárnách najdete pod nesprávným názvem nebo špatně připravené. Jak má vypadat skutečn…
Na našem webu se zabýváme různými novými trendy v oblasti přípravy kávy, ale věnujeme se i různým druhům kaváren. V posledních letech se u nás začaly rozšiřovat kočičí kavárny, které jsou zajímavou alternativou vůči běžným podnikům a jsou ideálním…