Rozdíl v chutích mezi arabicou a robustou
Zásadní věcí je ale u kávy její chuť a tady rozhodně vyhrává arabica – její chuť komplexnější a jemnější, dají se v ní poznat různé druhy ovoce, květin nebo dřevin. Oproti tomu u robusty je chuť spíše hořká a dřevitá, je v ní mnohem méně cukru. Výsledná chuť ale nezávisí pouze na druhu kávy, ale i na její přípravě a celé řadě dalších faktorů. Kromě chutě se oba druhy liší i v aroma – vůně zrnek arabiky může trochu připomínat borůvky, u robusty zase může evokovat arašídy.
Zobrazit více
Na našem webu se zabýváme různými novými trendy v oblasti přípravy kávy, ale věnujeme se i různým druhům kaváren. V posledních letech se u nás začaly rozšiřovat kočičí kavárny, které jsou zajímavou alternativou vůči běžným podnikům a jsou ideálním…
Milujete dobrou kávu a rádi byste se naučili ji dobře připravovat, ať už jde o pravé espresso, filtrovanou kávu, různé techniky jako je latte art nebo i složitější věci? Pak není nic jednoduššího než se přihlásit na některý z kávových kurzů pro veř…
Jednou z častých otázek, kterou si kladou rodiče dětí a veřejnost, je problematika vhodnosti pití kávy u dětí a mladistvých. Na toto téma existují různé názory, zkusili jsme tak shrnout nejčastější argumenty a fakta ohledně toho, zda není pití kávy…
Vybrali jsme pro vás pár zajímavých statistických údajů, jež se týkají kávy a její konzumace jak u nás v ČR, tak i ve světovém měřítku.
Jaké kávě dávají přednost Češi?
Stejně jako u jiných potravin, tak i u kávy začínají Češi postupně dávat pře…