Kávu uchovávejte ve vzduchotěsném balení
Velmi důležité je, aby byla káva pečlivě zabalena tak, aby se k ní nemohl dostat žádný vzduch. Nejlepší je nechat kávu ve svém původním balení, naopak nedoporučuje se přesypávat ji do jiných nádob. Káva by také neměla být umístěna v blízkosti sporáku, trouby, rychlovarné konvice nebo např. topení – okolní teplota nesmí být příliš vysoká.
Zobrazit více
Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě a většina lidí už si bez ní ani nedovede představit život – ať už díky její lahodné chuti nebo díky jejím povzbuzujícím účinkům. V tomto článku si řekneme něco o rostlině, z jejíchž plodů se káva připr…Mnoho výrazů pro kávové nápoje pochází z italštiny. Oblíbené espresso pochází z italského slova, které znamená „vylisované“, machiato znamená doslova „káva se skvrnou mléka“ a odkud je slovo capuccino? Tento výraz nemá spojitost přímo s kávou, ale s …
Káva má za sebou velmi dlouhou a bohatou historii, kdy se z neznámé rostliny postupně stala druhou nejprodávanější komoditou na světě – hned po ropě. Jaké byly hlavní milníky její historie?
První záznamy o kávě pocházejí ze 6.století
První zmín…Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá?
Sběr fazolí
Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…