Kávu uchovávejte ve vzduchotěsném balení
Velmi důležité je, aby byla káva pečlivě zabalena tak, aby se k ní nemohl dostat žádný vzduch. Nejlepší je nechat kávu ve svém původním balení, naopak nedoporučuje se přesypávat ji do jiných nádob. Káva by také neměla být umístěna v blízkosti sporáku, trouby, rychlovarné konvice nebo např. topení – okolní teplota nesmí být příliš vysoká.
Zobrazit více
Pokud jde o původ kávy, největším světovým producentem této komodity je Brazílie, na dalších místech jsou pak Vietnam a Kolumbie. Jak je to ale s konkrétními výrobci? Mezi největší výrobce kávy na světě patří společnosti Nestlé, JAB Holding a Tchib…
Nemusíte být žádnými velkými kávovými znalci, ale pokud si alespoň občas rádi vychutnáte dobrou kávu, určitě se vám vyplatí pořídit si domů kvalitní kávovar. Jak postupovat při jeho výběru a na co se zaměřit? Na to se vám pokusíme odpovědět v našem…Káva je výborný nápoj, který nám dovává potřebnou energii. Má ale i mnoho zdravotních přínosů pro náš organismus. Obsahuje antioxidanty, ničí bakterie v dutině ústní, snižuje riziko vzniku rakoviny jater a pomáhá spalovat tuky.
Antioxidanty
Káva je…Frappé pochází z 19. století. Dříve se k přípravě frappé využívaly šejkry, jelikož až ve 20. století byly vynalezeny elektrické mixéry. A právě od 20. století lidé začali do frappé také přidávat zmrzlinu. Dříve ale frappé neobsahovalo žádné mléčné vý…