Důležitá je mimo jiné i kvalita kávy

Kvalitnější je bezesporu arabica, která má navíc příjemnější a jemnější chuť. Robusta je sice levnější, ale nemá tak dobré aroma a její chuť je spíše hořká, bez příjemných chuťových tónů. Záleží ale i na řadě dalších faktorů – ani arabica nemusí být vždy úplně kvalitní.

Zobrazit více

Kam zajít na kávové kurzy pro veřejnost?Kam zajít na kávové kurzy pro veřejnost?

Milujete dobrou kávu a rádi byste se naučili ji dobře připravovat, ať už jde o pravé espresso, filtrovanou kávu, různé techniky jako je latte art nebo i složitější věci? Pak není nic jednoduššího než se přihlásit na některý z kávových kurzů pro veř…

Nové trendy v přípravě kávyNové trendy v přípravě kávy

Ti největší kávoví labužníci, kteří rádi zkoušejí nově věci a milují výběrovou kávu, se často nespokojí jen s běžnými způsoby její přípravy a rádi zkoušejí i různé alternativní možnosti. V poslední době neustále přibývají nové a nové kavárny, v nic…

Kniha KávologieKniha Kávologie

I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka této knihy ve své kavárně. A nyní vás prostřednictvím této knihy celým bohatým světem…

Ve kterých zemích se kávovník pěstuje nejvíce?Ve kterých zemích se kávovník pěstuje nejvíce?

Kávovník, z jehož plodů se následně vyrábí káva, se dnes pěstuje už ve více než 50 zemích světa. Které z nich patří k největším producentům a jaký je jejich podíl na trhu? Z hlediska světadílů jde zejména o Jižní Ameriku, Asii, Afriku a Střední Ameri…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Tipy na nejlepší kavárny v BrněTipy na nejlepší kavárny v Brně

Brno se v posledních letech – zvláště pak jeho centrum – stává čím dál vyhledávanějším místem pro fanoušky dobré kávy a mnoho lidí se shoduje na tom, že pokud jde o kavárny, Brno je v této oblasti dokonce možná i lepší než Praha. Skvělých kaváren s…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.