Důležitá je mimo jiné i kvalita kávy
Kvalitnější je bezesporu arabica, která má navíc příjemnější a jemnější chuť. Robusta je sice levnější, ale nemá tak dobré aroma a její chuť je spíše hořká, bez příjemných chuťových tónů. Záleží ale i na řadě dalších faktorů – ani arabica nemusí být vždy úplně kvalitní.
Zobrazit více
Zatímco největšími producenty kávy jsou mimoevropské země, jako je především Brazílie, Vietnam, Kolumbie nebo Indonésie, možná vás překvapí, že v konzumaci kávy je žebříček úplně jiný – státy, odkud se káva dováží, mají spotřebu relativně nízkou. V…Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě a denně si ji dopřávají miliony a miliony lidí ze všech koutů naší planety. Vybrali jsme pro vás několik zajímavostí, jež s kávou souvisejí a některé z nich vás možná překvapí.
Nejvíc kávy se vypije v N…
Nejste si jistí, jak doma správně skladovat kávu, aby neztratila svoje aroma a zachovala si svoji skvělou chuť? Vybrali jsme několik základních rad, kterými je dobré se při skladování kávy řídit.
1) Nedávejte kávu do ledničky ani mrazničky
Mlet…
Milujete dobrou kávu a rádi byste se naučili ji dobře připravovat, ať už jde o pravé espresso, filtrovanou kávu, různé techniky jako je latte art nebo i složitější věci? Pak není nic jednoduššího než se přihlásit na některý z kávových kurzů pro veř…