Všímejte si práce a rychlosti obsluhy
V kavárnách je běžnou praxí, že jiná osoba obsluhuje kávovar a jiná kávu roznáší. Je důležité, aby neuběhla příliš dlouhá doba od okamžiku, kdy je káva hotová, do okamžiku, kdy se dostane k vašemu stolu. Už po dvou minutách totiž káva ztrácí svoje aroma a čím později vám ji obsluha přinese, tím bude chuťový zážitek slabší.
Zobrazit více
Chcete si vychutnat šálek dobré a správně připravené kávy, ale nejste si jistí, do které kavárny zajít? Poznat dobrou kavárnu, kde dělají skutečně špičkovou kávu, není zas tak těžké – máme pro vás několik tipů, na co se zaměřit, abyste získali před…Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě a denně si ji dopřávají miliony a miliony lidí ze všech koutů naší planety. Vybrali jsme pro vás několik zajímavostí, jež s kávou souvisejí a některé z nich vás možná překvapí.
Nejvíc kávy se vypije v N…
Značku Starbucks asi není třeba příliš představovat – jde o největší řetězec kaváren na světě, který k roku 2018 provozoval více než 28 000 kaváren, zhruba polovina z nich pak byla přímo v USA, odkud Starbucks pochází. Jaká je historie této proslul…Horká, silná káva nás probere a pořádně nabudí. Má však i další účinky, které jsou pro nás pozitivní. Dlouhodobá konzumace kávy snižuje výskyt depresí a zlepšuje stav naší paměti, která se s věkem snižuje.
Snížení rizika spáchání sebevraždy
Dle stu…