Podívejte se na kávovar a jeho čistotu
Důležitým signálem, zda v kavárně dělají dobrou kávu, je čistota kávovaru. Určitě se vyplatí podívat se na trysku na mléko, která by měla být vždy čistá (nesmí na ní zůstávat zaschlé mléko), stejně tak i celý kávovar by neměl být ušpiněný. Dobrá káva se dává do nahřátého šálku, ten by ale při nahřívání měl být otočený dnem dolů – v opačném případě hrozí, že se o něj popálíte.
Zobrazit více
Káva patří obecně mezi zdravé nápoje a v rozumné míře by u dospělých lidí neměla nijak škodit zdraví – spíše naopak. Na druhou stranu nadměrné pití kávy přináší i určitá zdravotní rizika, které je dobré si uvědomit. Jaká nebezpečí Vám hrozí, pokud…
Jedním z velmi oblíbených a pohodlných způsobů přípravy kávy v domácím prostředí je příprava kávy z kapslí – ta se postupně dostává do čím dál většího množství domácností a lidé oceňují praktickou, snadnou a rychlou přípravu jejich oblíbeného nápoj…
Ti největší kávoví labužníci, kteří rádi zkoušejí nově věci a milují výběrovou kávu, se často nespokojí jen s běžnými způsoby její přípravy a rádi zkoušejí i různé alternativní možnosti. V poslední době neustále přibývají nové a nové kavárny, v nic…Frappé pochází z 19. století. Dříve se k přípravě frappé využívaly šejkry, jelikož až ve 20. století byly vynalezeny elektrické mixéry. A právě od 20. století lidé začali do frappé také přidávat zmrzlinu. Dříve ale frappé neobsahovalo žádné mléčné vý…