Podívejte se na kávovar a jeho čistotu
Důležitým signálem, zda v kavárně dělají dobrou kávu, je čistota kávovaru. Určitě se vyplatí podívat se na trysku na mléko, která by měla být vždy čistá (nesmí na ní zůstávat zaschlé mléko), stejně tak i celý kávovar by neměl být ušpiněný. Dobrá káva se dává do nahřátého šálku, ten by ale při nahřívání měl být otočený dnem dolů – v opačném případě hrozí, že se o něj popálíte.
Zobrazit více
Na našem webu se zabýváme různými novými trendy v oblasti přípravy kávy, ale věnujeme se i různým druhům kaváren. V posledních letech se u nás začaly rozšiřovat kočičí kavárny, které jsou zajímavou alternativou vůči běžným podnikům a jsou ideálním…
Máte rádi kávu a rádi byste se o ní dozvěděli něco nového? Chcete získat spoustu nových informací a tipů, jak se dělá ta nejlepší káva a přečíst si zajímavosti o jejím pěstování, přípravě nebo konzumaci? Vybrali jsme pro vás několik zajímavých kníž…
Jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů, který patří k nejvíce prodávaným a zároveň je také základem pro celou řadu dalších nápojů, je espresso. To ale v mnoha kavárnách najdete pod nesprávným názvem nebo špatně připravené. Jak má vypadat skutečn…
Jednou z mnoha výhod kávy je, že se dá připravit na spoustu různých způsobů, takže si tento nápoj může vychutnat téměř každý, ať už dává přednost sladkému nebo naopak méně sladkému pití. Hodně lidí má ale trochu zkreslenou představu o tom, co jedno…