Velká kniha o kávě
Publikaci Velká kniha o kávě napsala skutečná odbornice – autorka knihy Petra Davies Veselá je totiž mistryní ČR v přípravě kávy a navíc vede různé kurzy a účastní se soutěží v zahraničí. Její kniha navazuje na první díl, který se jmenoval stručně Kniha o kávě a tato rozšířená verze přináší ještě více poutavého čtení a informací o tomto lahodném nápoji. Autorka se v ní věnuje např. přípravě kávy, receptům, radám, jak si založit vlastní kavárnu a dalším tématům.
Zobrazit více
Když se řekne turecká káva, mnoho lidí u nás si pod tímto názvem představí českou verzi, která ale s tou pravou tureckou kávou nemá téměř nic společného. Jaký je rozdíl mezi tzv. českým turkem, který byl v našich zemích oblíbený v minulosti a dnes…
Abyste si mohli kávu skutečně naplno vychutnat, je důležitá nejen její kvalita a chuť, ale je také třeba, aby byla káva správně servírována – aby bylo použito vhodné nádobí a nechyběly další doplňky, které ke kávě patří. Jaká jsou základní pravidla…
Jednou z mnoha výhod kávy je, že se dá připravit na spoustu různých způsobů, takže si tento nápoj může vychutnat téměř každý, ať už dává přednost sladkému nebo naopak méně sladkému pití. Hodně lidí má ale trochu zkreslenou představu o tom, co jedno…Brazílie je největším producentem kávy na světě již více než 150 let. V roce 2019 Brazílie vyprodukovala 3 558 000 metrických tun kávy, což pro představu je třetina veškeré celosvětově vyrobené kávy. Brazílie produkuje dva druhy kávových zrn. Jedná s…