Mléko by mělo být nahřáté a v konvičce
V dobré kavárně či restauraci by vám rozhodně neměli mléko ke kávě přinést v podobě malé smetany v plastu. Správně se má mléko podávat v nahřáté konvičce, nejlepší je mléko plnotučné, ale pokud chcete, aby měla káva co nejméně kalorií, řekněte si např. o odtučněné mléko. U cappuccina, kde už je mléko přímo součástí nápoje, bývá velkou chybou dávat na něj skořici – ta na pravé cappuccino nepatří a měla by být podávána pouze na vyžádání hosta.
Zobrazit více
Kromě nepřeberného množství malých kaváren působí v České republice i kávové řetězce které zde mají až desítky poboček. Jsou mezi nimi jak silné nadnárodní značky, ale i jedna česká síť, která si vede velmi dobře. Které řetězce patří k těm největší…
Nemusíte být žádnými velkými kávovými znalci, ale pokud si alespoň občas rádi vychutnáte dobrou kávu, určitě se vám vyplatí pořídit si domů kvalitní kávovar. Jak postupovat při jeho výběru a na co se zaměřit? Na to se vám pokusíme odpovědět v našem…
Praha je skvělým místem i pro milovníky kvalitní gastronomie a na své si v ní přijdou i ti, jenž si oblíbili prvotřídní výběrovou kávu. Říct, která z obrovského množství pražských kaváren je nejlepší, se dá těžko, vybrali jsme tak alespoň několik t…
V České republice v současné době působí hned několik řetězců s kávou. Jedním z těch největších je britská Costa Coffee, kterou vám v tomto článku krátce představíme.
Historie kaváren Costa Coffee
Historie tohoto oblíbeného řetězce kaváren se z…