Turecká káva po česku je na ústupu
Zatímco v minulosti byl v naší zemi nejčastěji připravovaným druhem kávy tzv. český turek, tedy nepříliš kvalitní káva zalitá horkou vodou se sedlinou na dně šálku, dnes už si doma lidé dělají spíše kávu instantní, případně mletou. Výrazně také vzrostl počet kávovarů v domácnostech, takže si stále více a více lidí může dopřát kvalitní espresso nejen v kavárně, ale i doma.
Zobrazit více
Kávovník, z jehož plodů se následně vyrábí káva, se dnes pěstuje už ve více než 50 zemích světa. Které z nich patří k největším producentům a jaký je jejich podíl na trhu? Z hlediska světadílů jde zejména o Jižní Ameriku, Asii, Afriku a Střední Ameri…
Chcete si vychutnat šálek dobré a správně připravené kávy, ale nejste si jistí, do které kavárny zajít? Poznat dobrou kavárnu, kde dělají skutečně špičkovou kávu, není zas tak těžké – máme pro vás několik tipů, na co se zaměřit, abyste získali před…
Milovníci kvalitní kávy se asi většinou nespokojí s tím, co nabízejí běžné supermarkety a mnohem lépe si vyberou ve specializovaných obchodech nebo e-shopech zaměřených na výběrovou kávu od předních pěstitelů. Máme pro vás 4 tipy na internetové obc…
Jednou z mnoha výhod kávy je, že se dá připravit na spoustu různých způsobů, takže si tento nápoj může vychutnat téměř každý, ať už dává přednost sladkému nebo naopak méně sladkému pití. Hodně lidí má ale trochu zkreslenou představu o tom, co jedno…