Udělat si výbornou studenou kávu pomocí metody Cold Brew není nic těžkého, jen je třeba počítat s tím, že příprava takového nápoje je časově docela náročná. Tato káva se dělá tak, že do vhodné nádoby (např. zavařovací sklenice, ještě lepší volbou je ale French press nebo speciální kávovar na Cold Brew) nasypete namletou kávu a zalijete ji studenou vodou (optimální poměr je cca 1:10 , takže na 100 g kávy zhruba 1 l vody). Nádobu uzavřete a protřepete a pak ji uložíte do ledničky – doporučuje se alespoň 12 hodin, ale můžete i déle, třeba až 48 hodin. Nakonec ještě musíte kávu přefiltrovat a máte hotový výborný osvěžující nápoj.
Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.