Manuál pro milovníka kávy
Poslední kniha, kterou jsme vybrali, je Manuál pro milovníka kávy. Její autoři, kterými jsou Jessica Easto a Andreas Willhoff, zde popisují, co všechno příprava skutečně kvalitní a poctivé kávy obnáší a přinášejí spoustu cenných rad, jak připravit tu nejlepší kávu. V knize nechybějí ani informace o druzích kávy a různé tipy a triky, které určitě někdy využijete.
Zobrazit více
V souvislosti s kávou patří k hojně diskutovaným tématům, jak se jednotlivé způsoby přípravy kávy nazývají. Nejčastěji se vedou debaty nad tím, co přesně znamená espresso a zde je v pořádku, když se místo něj používá termín piccolo. Jak to tedy má…
Káva je vynikající nejen sama o sobě jako lahodný nápoj, ale používá se i jako ingredience do mnoha různých sladkostí, cukrovinek nebo zákusků. Vybrali jsme pár tipů na oblíbené sladkosti, v nichž hraje právě káva jednu z hlavních rolí.
Dorty a…
Zatímco největšími producenty kávy jsou mimoevropské země, jako je především Brazílie, Vietnam, Kolumbie nebo Indonésie, možná vás překvapí, že v konzumaci kávy je žebříček úplně jiný – státy, odkud se káva dováží, mají spotřebu relativně nízkou. V…Frappé pochází z 19. století. Dříve se k přípravě frappé využívaly šejkry, jelikož až ve 20. století byly vynalezeny elektrické mixéry. A právě od 20. století lidé začali do frappé také přidávat zmrzlinu. Dříve ale frappé neobsahovalo žádné mléčné vý…