Založení Starbucksu v USA

Historie značky Starbucks se začala psát začátkem 70.let minulého století – 30.března roku 1971 byla slavnostně otevřena první kavárna Starbucks ve městě Seattle. K většímu rozmachu firmy došlo až v 80.letech, v roce 1992 se počet poboček rozrostl na 165.

Zobrazit více

Jak se má káva správně skladovat?Jak se má káva správně skladovat?

Nejste si jistí, jak doma správně skladovat kávu, aby neztratila svoje aroma a zachovala si svoji skvělou chuť? Vybrali jsme několik základních rad, kterými je dobré se při skladování kávy řídit. 1) Nedávejte kávu do ledničky ani mrazničky Mlet…

Tipy na nejlepší kavárny v Hradci KrálovéTipy na nejlepší kavárny v Hradci Králové

Město na soutoku Labe a Orlice patří k nejkrásnějším městům v ČR a je to bezpochyby jedno z měst s nejvyšší kvalitou života. V Hradci Králové je sice oproti jiným velkým městům poměrně málo nákupních center a obchodů, milovníci kávy si ale nemohou…

Kniha KávologieKniha Kávologie

I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka této knihy ve své kavárně. A nyní vás prostřednictvím této knihy celým bohatým světem…

Jak se káva zpracovává?Jak se káva zpracovává?

Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá? Sběr fazolí Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Podle čeho poznáte dobrou kavárnu?Podle čeho poznáte dobrou kavárnu?

Chcete si vychutnat šálek dobré a správně připravené kávy, ale nejste si jistí, do které kavárny zajít? Poznat dobrou kavárnu, kde dělají skutečně špičkovou kávu, není zas tak těžké – máme pro vás několik tipů, na co se zaměřit, abyste získali před…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.