Negativa bezkofeinové kávy

Hlavní nevýhodou kávy bez kofeinu je především horší chuť – po odstranění kofeinu dojde ke zhoršení původní chuti a často i aroma. K mínusům této kávy patří i různé umělé látky a chemické příměsi, jež se do ní během procesu odstranění kofeinu dostanou. Kvůli absenci kofeinu pak káva navíc ztrácí povzbuzující účinek.

Zobrazit více

Cibetková káva patří k těm nejluxusnějšímCibetková káva patří k těm nejluxusnějším

Na světě existuje velké množství různých druhů kávy, málokterá je ale tak drahá a výjimečná jako cibetková káva neboli kopi luwak. V čem spočívá jedinečnost této kávy, proč stojí tolik peněz a kde je u nás možné si ji koupit? Z čeho se vyrábí ci…

Jak se má káva správně skladovat?Jak se má káva správně skladovat?

Nejste si jistí, jak doma správně skladovat kávu, aby neztratila svoje aroma a zachovala si svoji skvělou chuť? Vybrali jsme několik základních rad, kterými je dobré se při skladování kávy řídit. 1) Nedávejte kávu do ledničky ani mrazničky Mlet…

Pochutnejte si na sladkostech s kávovou příchutíPochutnejte si na sladkostech s kávovou příchutí

Káva je vynikající nejen sama o sobě jako lahodný nápoj, ale používá se i jako ingredience do mnoha různých sladkostí, cukrovinek nebo zákusků. Vybrali jsme pár tipů na oblíbené sladkosti, v nichž hraje právě káva jednu z hlavních rolí. Dorty a…

Jak se káva zpracovává?Jak se káva zpracovává?

Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá? Sběr fazolí Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Jaký je původ frappé?Jaký je původ frappé?

Frappé pochází z 19. století. Dříve se k přípravě frappé využívaly šejkry, jelikož až ve 20. století byly vynalezeny elektrické mixéry. A právě od 20. století lidé začali do frappé také přidávat zmrzlinu. Dříve ale frappé neobsahovalo žádné mléčné vý…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.