Do Evropy se káva dostala v 17.století
Na starý kontinent dorazila káva až začátkem 17.století, kdy jim sem dovezli benátští kupci. Historicky první evropská kavárna pak byla otevřena roku 1645 v Benátkách, o pět let později pak i v britském Oxfordu, roku 1679 v německém Hamburgu a v roce 1686 se svojí první kavárny dočkali i ve Vídni. K velkému rozšíření kávy pak došlo zejména v 18. a 19. století, kdy se stala káva významnou obchodní komoditou a kávovník se začal pěstovat na čím dál větším počtu míst.
Zobrazit více
Nejste si jistí, jak doma správně skladovat kávu, aby neztratila svoje aroma a zachovala si svoji skvělou chuť? Vybrali jsme několik základních rad, kterými je dobré se při skladování kávy řídit.
1) Nedávejte kávu do ledničky ani mrazničky
Mlet…
Káva patří obecně mezi zdravé nápoje a v rozumné míře by u dospělých lidí neměla nijak škodit zdraví – spíše naopak. Na druhou stranu nadměrné pití kávy přináší i určitá zdravotní rizika, které je dobré si uvědomit. Jaká nebezpečí Vám hrozí, pokud…
Vybrali jsme pro vás pár zajímavých statistických údajů, jež se týkají kávy a její konzumace jak u nás v ČR, tak i ve světovém měřítku.
Jaké kávě dávají přednost Češi?
Stejně jako u jiných potravin, tak i u kávy začínají Češi postupně dávat pře…
Máte rádi kávu a rádi byste se o ní dozvěděli něco nového? Chcete získat spoustu nových informací a tipů, jak se dělá ta nejlepší káva a přečíst si zajímavosti o jejím pěstování, přípravě nebo konzumaci? Vybrali jsme pro vás několik zajímavých kníž…